Recensie NBD

Wat zou Beer graag vrij zijn als een vogel! Hij probeert het raadsel vliegen te doorgronden, bedenkt allerlei trucs, maar zonder resultaat. Totdat hij na een storm een ontdekking doet…

Avontuurlijk eerste prentenboek van een ervaren schrijver en een illustrator/kunstenaar, waarin de inlevend geschreven tekst versmelt met de fraai vormgegeven illustraties. Deze sfeervolle, fijne pentekeningen, uitgewerkt in warme aquareltinten, staan in een gekleurd kader, rondom versierd met bladeren, vogels en insecten. De blokjes begrijpelijke tekst op witte achtergrond, met aandacht voor de wonderen der natuur, vangen aan met een in kleur geïllustreerde fantasieletter. Aan de onderrand ontwikkelt zich een boven- en ondergronds beeldverhaal, soms overlopend in het hoofdverhaal. Genoeg te zien en mee te beleven!

De illustrator liet zich inspireren door middeleeuwse getijdenboeken. Aantrekkelijke, verzorgde, stevig gebonden uitgave met vriendelijke kleurenillustratie op het omslag. Beloftevol debuut over een aandoenlijke, eenzame, koppige beer die volhardt in het bereiken van zijn doel. Een meer dan aangenaam kijk- en voorleesboek voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

– J.H.J.B. Boelens

Bastionstraat 17
4817 LD Breda
Nederland

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl