Guus Houtzager

Tekst

Janneke Houtzager-Maas

Illustraties

Beer en de winterslaap van Alleseter

Alleseter, een dikke beer die altijd honger heeft, is ten einde raad. Het is herfst en zijn winterhol is leeggeroofd. Zijn wintervoorraad is opgegeten door een andere beer. Alleseter heeft niet te eten meer en durft niet alleen aan zijn winterslaap te beginnen, want hij is bang in het donker. Alleseter is radeloos, maar gelukkig heeft hij zijn goede, trouwe vriend Beer, die ervoor zorgt dat alles weer goed komt.

  • ISBN 9789081882637
  • NUR 273
  • 32 pagina’s in kleur
  • EUR 15,00

Een paar pagina’s

Wil je dit boek voorlezen aan een kind?

Bestel het bij je boekhandel, of rechtstreeks bij de uitgeverij

Over de makers

Guus Houtzager (1955-2018)  was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en informatieve boeken voor volwassenen. Hoe Beer leerde vliegen was zijn eerste kinderboek.

Janneke Houtzager-Maas (1950) werd na haar opleiding aan de kunstacademie vrij kunstenares en exposeerde in verschillende galeries. De ontwikkeling tot illustrator begon toen Guus voor haar een kinderverhaal schreef: de oerversie van Hoe Beer leerde vliegen. Er volgden nog vele versies die uiteindelijk resulteerden in de eerste publicatie van uitgeverij Béatrice Smeets. En de verwezenlijking van een jeugddroom.

Bastionstraat 17
4817 LD Breda
Nederland

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl