Guus Houtzager

Tekst

Janneke Houtzager-Maas

Illustraties

Uiltje

Een klein verhaal over een groot avontuur

Uiltje komt in het gras uit zijn ei. Op zijn gekrijs komen verschillende dieren af die proberen hem op te vrolijken.

Nergens wordt uitgelegd dat Uiltje in een nest had moeten uitkomen, of dat hij zijn moeder roept. Dat geeft alle ruimte aan de voorlezer en aan de peuter om in gesprek te raken over wat er toch eigenlijk aan de hand is met Uiltje.

Ook de illustraties zijn gericht op de allerkleinsten, schitterend in hun eenvoud: het gras, de lucht en het verhaaltje. Alleen de kleuren laten zien dat het steeds later wordt.

ISBN 978-90-818826-1-3
gebonden, hard omslag
32 pagina’s full color
16 x 16 cm
EUR 7,00

 

Over de makers

Guus Houtzager (1955-2018)  was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en informatieve boeken voor volwassenen. Hoe Beer leerde vliegen was zijn eerste kinderboek.

Janneke Houtzager-Maas (1950) werd na haar opleiding aan de kunstacademie vrij kunstenares en exposeerde in verschillende galeries. De ontwikkeling tot illustrator begon toen Guus voor haar een kinderverhaal schreef: de oerversie van Hoe Beer leerde vliegen. Er volgden nog vele versies die uiteindelijk resulteerden in de eerste publicatie van uitgeverij Béatrice Smeets. En de verwezenlijking van een jeugddroom.

Bastionstraat 17
4817 LD Breda
Nederland

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl

info@uitgeverijbeatricesmeets.nl